Sis detinguts per transportar 2,5 tones d'haixix en un iot a Santa Pola

La Guàrdia Civil els relaciona amb una trama de narcotraficants establida a Alacant i Múrcia

Bodegó policial amb la droga confiscada
Imatge amb la droga confiscada / Guàrdia Civil

El jutjat d'instrucció número 1 d'Elx ha ordenat l'ingrés en presó de tres persones en relació amb la confiscació de 2,5 tones d'haixix en un iot a Santa Pola (Baix Vinalopó). La Guàrdia Civil va intervindre l'embarcació el passat 13 de maig, davant de la sospita que haguera rebut un carregament d'estupefaents en alta mar. A l'interior s'han trobat més de 2.400 quilos d'haixix en 50 bidons de gasoil i 23 fardells de tela.

Els investigadors relacionen el vaixell amb un entramat criminal dedicat al narcotràfic establit a les províncies d'Alacant i Múrcia.

L'operació ha portat a la detenció de les sis persones, cinc espanyols i un albanés que tenen entre 25 i 69 anys. Quatre arrestos es practicaren a Cartagena, un altre a La Manga del Mar Menor (Múrcia) i un més a Santa Pola.

A l'acusació per tràfic de drogues s'hi suma la de possessió il·lícita d'armes de foc, presumptament adquirides en el mercat negre.

Els detinguts compten amb múltiples antecedents per narcotràfic i pertinença a organització criminal. Un d'ells, a més, va ser condemnat per un homicidi a Espanya el 2007.

Dels sis detinguts, tres han ingressat a la presó després de declarar al jutjat i la resta ha quedat en llibertat amb mesures cautelars.

També et pot interessar

stats