Sis detinguts i 24 ferits en les càrregues dels Mossos d’Esquadra durant la manifestació independentista

La celebració de dues manifestacions de signe contrari sobre l'1 d'octubre, al centre de Barcelona, ha provocat una gran tensió.

Segons han informat els Mossos, tots els detinguts estan acusats d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat.
Segons han informat els Mossos, tots els detinguts estan acusats d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat.
30 de setembre 2018 - 00:32

Sis independentistes detinguts i 24 persones ferides lleus és el balanç definitiu de les càrregues dels Mossos d'Esquadra en la manifestació independentista convocada contra la marxa del sindicat Jusapol per a retre homenatge als policies i guàrdies civils que van participar en el dispositiu de l'1 d'octubre. 

Segons han informat els Mossos, tots els detinguts estan acusats d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat. Els agents de la policia catalana han justificat les càrregues pels "diversos atacs directes contra la línia policial i el llançament d'objectes i ous". 

Els primers enfrontaments entre manifestants independentistes i els agents s'han produït quan pretenien arribar a la seu de la direcció superior de Policia, on estava convocada la concentració de policies i guàrdies civils, i després que els llançaren pólvores de colors. 

Però les càrregues més fortes s'han produït a la plaça de Catalunya, punt final de la manifestació de Jusapol, amb enfrontaments verbals entre agents i manifestants, però també entre integrats de les dues marxes. Segons la Guàrdia Urbana, la manifestació de la plataforma policial ha convocat unes 3.000 persones, mentre que la contramanifestació independentista que paral·lelament als aldarulls estava concentrada a la plaça de Sant Jaume ha reunit unes 6.000 persones. 

Les càrregues policials han provocat la reacció de la CUP, que ha exigit la dimissió immediata del conseller d'Interior Miquel Buch com a "responsable polític de l'acció violenta i inacceptable" dels Mossos, i han demanat explicacions al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.  

També et pot interessar

stats