Sis científiques donen nom a les aules d’una escola infantil de València

El centre pretén visibilitzar les aportacions de les investigadores entre l’alumnat més jove

Estreles, obrint camins
Les sis reconegudes científiques que donaran nom a les aules del centre infantil / Cristina Durá (UPV)

L'alumnat del centre infantil Vera, de la Universitat Politècnica de València, estarà familiaritzat, des dels seus primers anys de vida, amb sis científiques de referència, que han destacat en les seues àrees d’investigació. Seran les científiques que donaran nom a les aules que ocupen diàriament.

Amb la iniciativa, el centre vol visibilitzar els referents femenins des de les etapes formatives primerenques, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que se celebra divendres.

Així, cada vegada que entren a classe aquests xiquets i xiquetes, reconeixeran Anna Lluch, Nuria Oliver, Amparo Chiralt, Elvira Costell, Alicia Cordero i Camila Milleto, investigadores totes elles que han destacat per les seues aportacions a l’àmbit en què treballen.

Aula de l'escola infantil Vera dedicada a la investigadora Amparo Chiralt
Aula de l'escola infantil Vera dedicada a la investigadora Amparo Chiralt / UPV

Una il·lustració d’elles, que ha eixit de la mà de la també reconeguda il·lustradora valenciana Cristina Durà, estarà a la porta de cada classe.

"Amb aquest projecte, volem contribuir a obrir camins, construir i visibilitzar referents femenins des de les primeres etapes formatives i quina millor manera de fer-ho que en el nostre centre infantil", apunten els promotors d'aquesta iniciativa que porta per lema "Estreles, obrint camí".

Activitats paral·leles

A més, les educadores d’aquest centre infantil de València han preparat una sèrie de tallers, que treballaran els escolars al llarg de tota la setmana, relacionats amb les àrees de treball de les sis investigadores, perquè els menors puguen conéixer des de ben prompte les contribucions de les científiques al progrés de la ciència, com apunten des de la Universitat Politècnica de València.

Per a completar aquestes activitats, es presentarà també un mural que l’alumnat del centre infantil està pintant amb un collage de totes les il·lustracions. 

També et pot interessar

stats