Sis anys de condemna per abusar d’una menor d’un centre d’acollida a Alacant

Els fets van tindre lloc el 2019 quan l'acusat, que doblava l'edat de la víctima, tenia 28 anys

Audiència d'Alacant
Audiència d'Alacant / Europa Press

Un home de 33 anys ha sigut condemnat per l’Audiència d’Alacant a sis anys de condemna per abusar d’una menor de catorze anys. La jove residia en un centre d’acollida d’Alacant quan van tindre lloc els fets en les Fogueres de Sant Joan del 2019.

La sentència relata que el processat va quedar per anar a la platja amb la seua germana i dues amigues, una d’elles la víctima. Totes eren residents del centre d’acolliment. A les dues de la matinada va retornar amb el cotxe al centre la seua germana i l’altra acompanyant. És aleshores quan l’acusat es va quedar a soles amb la víctima, a qui va portar a un aparcament exterior i va abusar d’ella “sense haver-hi violència ni intimidació” i actuant “sabent que” la xica tenia 14 anys.

L'acusat va admetre que havia passat la nit amb la seua germana i les seues dues amigues i va assegurar que pensava que la xica amb la qual es va quedar a soles tenia dèsset anys.

Durant l’acusació, la xica va assegurar en tot moment que van mantindre relacions sexuals estant ella “afectada pel consum d'alcohol i cànnabis”. Versió que s’oposa a la de l'acusat, que no admet la relació sexual amb la víctima.

No obstant això, el tribunal confereix credibilitat al relat oferit per la menor, ja que va mantindre la mateixa versió dels fets des de l'inici de la instrucció i no hauria percebut cap ànim de perjudicar l'acusat. De fet, subratlla que la xica va manifestar que les relacions sexuals van ser consentides.

Per tot això, la sentència imposa al processat la pena de sis anys de privació de llibertat, a més de la prohibició d'aproximar-se a menys de 500 metres a la víctima per un termini de deu anys. Finalment, estableix que haurà d'indemnitzar-la amb 12.000 euros, en concepte de responsabilitat civil.

També et pot interessar

stats