La sinistralitat laboral augmenta a la Comunitat Valenciana amb nou morts més durant 2018

Amb 62 morts, es tracta de la segona comunitat amb més sinistres, només superada per Andalusia

VÍDEO | La sinistralitat laboral augmenta a la Comunitat Valenciana amb nou morts més durant 2018

El 2018 va tancar amb 62 accidents laborals a la Comunitat Valenciana, 9 més que el 2017, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball. Es tracta de la segona comunitat amb més sinistres, només superada per Andalusia i per davant de Madrid o Catalunya, amb més activitat industrial. L'any passat es produïren a l'estat espanyol més de 30.000 accidents laborals, en 652 dels quals va morir el treballador. Es tracta de la pitjor dada registrada els últims 7 anys, des del 2011, i més de 300 morts més que les registrades el 2013.

La precarietat laboral i la falta de seguretat per part d'empreses i dels mateixos treballadors són algunes de les causes a què els atribueixen els sindicats aquestes dades. El sector serveis, amb el transport, són els que acumulen més accidents, seguit del sector de la construcció, la indústria i l'agricultura. 

Un terç dels accidents laborals mortals es deuen a accidents de trànsit, la majoria  durant el trajecte d'anada i tornada de casa a la faena. Per als sindicats, la clau la tenen les empreses, que reclamen que la inversió que fan en prevenció siga proporcional a l'augment dels beneficis. "És intolerable que les empreses invertisquen més en publicitat i màrqueting que en prevenció d'accidents", ha sentenciat Dani Patiño, de Comissions Obreres, en declaracions a À Punt Notícies

També et pot interessar

stats