La Sindicatura de Comptes insta el Consell a recuperar els habitatges públics amb impagaments

L'òrgan fiscalitzador defensa que la gestió del parc públic siga “justa, equitativa, raonable i eficaç”.

Vivendes del pla d’ajudes econòmiques Renhata
Vivendes del pla d’ajudes econòmiques Renhata / @GVAvicepres2n

La Sindicatura de Comptes recomana a la Generalitat que recupere la titularitat dels habitatges del parc públic en casos d'impagament. També insta a resoldre els contractes i tramitar completament el procés administratiu corresponent, especialment en els 489 immobles venuts amb contractes vençuts i deutes pendents de pagament.

En l’informe sobre els comptes de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) de 2018, l'òrgan fiscalitzador defensa que la gestió del parc públic siga “justa, equitativa, raonable i eficaç”. Per això, demana un pla a mitjà i llarg termini per a mesurar l'eficàcia i eficiència, “avaluar-la i controlar-la degudament” des de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Així mateix, suggereix que l’EVha implante un sistema de coordinació “adequat” amb l'Advocacia de la Generalitat, de manera que compartisquen informació sobre litigis en curs en temps raonable per a impedir perjudicis econòmics.

En la mateixa línia, l’insta a “corregir la indeterminació” sobre la forma en què un ciutadà pot accedir a un habitatge públic en lloguer o a “eliminar el risc” que suposa que no estiguen degudament assegurats els immobles, locals, garatges i trasters, tant en règim de compravenda com en lloguer.

També et pot interessar

stats