Els sindicats xifren en un 90% el seguiment de la vaga de funcionaris de presons de la Comunitat Valenciana

La protesta denuncia que el govern espanyol ha retirat l’increment retributiu de 123 milions per al col·lectiu.

Treballadors i sindicats manifestant-se
Treballadors i sindicats manifestant-se / Ricardo Rubio (Europa Press)

Els sindicats xifren en un 90% el seguiment de la vaga de funcionaris de presons de la Comunitat Valenciana, en una protesta que denuncia que el govern espanyol ha retirat l’increment retributiu de 123 milions per al col·lectiu. La jornada de hui és la primera ronda de les sis convocades pels sindicats per a exigir al govern espanyol que solucione el conflicte laboral. Quasi un 50% dels funcionaris de torn de nit dels 24.000 treballadors convocats arreu de tot Espanya.

Els sindicats del centre penitenciari de Picassent (UGT, ACAIP, CCOO, CSI·F i CIG) han reivindicat la “necessitat d’abordar una negociació real” i a les seues instal·lacions s’han tallat part dels accessos i les comunicacions. Fonts del Ministeri de l’Interior assenyalen que hi ha hagut retards a l’entrada del torn matinal en algunes presons nacionals com la presó de Zuera (Saragossa), El Dueso (Cantàbria) o Sevilla I i II. A Madrid s'han registrat retards en diverses presons tot i que no han afectat la presó de Valdemoro.

El portaveu de l’Agrupació dels Cossos de l’Administració d’Institucions Penitenciàries (ACAIP), Alberto Téllez, denúncia que el govern espanyol ha denegat “sense més explicació” l’ajuda econòmica que suposava al voltant dels 123 milions d’euros per al col·lectiu. A més, el president de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), Jorge Vilas, comenta que l'abandonament, no és només econòmic, sinó que a més “tampoc es cobreixen les vacants que existeixen en presons, uns 3.400 treballadors” i que perjudica el compliment del “mandat constitucional de reeducació i reinserció social, a més de posar en perill la nostra seguretat i la dels interns”.

Els sindicats han recorregut contra els serveis mínims imposats pel Ministeri de l'Interior en l'àmbit estatal. Consideren que són abusius i que s'han establit, fins i tot, en àrees que no són essencials. Aquesta situació ha fet que, fins i tot, alguns representants dels sindicats s’hagen encadenat davant del ministeri.

També et pot interessar

stats