Els sindicats de Ryanair es reuneixen amb la Comissió Europea

Reclamen a l'executiu europeu que actue contra ‘‘el model pervers de Ryanair’’.

Empleats de Ryanair i membres del sindicat ver.di sostenen una pancarta que diu ‘‘Drets en Ryanair’’ durant una vaga a l'aeroport de Bremen
Empleats de Ryanair i membres del sindicat ver.di sostenen una pancarta que diu ‘‘Drets en Ryanair’’ durant una vaga a l'aeroport de Bremen / Focke Strangmann (Efe)

Els sindicats de Ryanair es reuneixen a Brussel·les amb representants de la Comissió Europea per a reclamar a l'executiu europeu que actue contra "el model pervers de Ryanair”. 

Les organitzacions presentaran una queixa per la "impunitat" amb què opera l'aerolínia i la "falta de respecte" amb què tracta els treballadors i els passatgers. A més, denuncien que aquest model “precaritza el sector aeri" i està sent copiat per altres companyies.

Organitzacions sindicals d'Espanya, Itàlia, Portugal, Bèlgica i Holanda sol·licitaren una reunió amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i la comissària Marinne Thyssen. 

A la reunió amb els sindicats, hi assisteixen Matej Zakonjsek, com a representant del gabinet de la comissària de Transports, Violeta Bulc, i  Inge Bernaerts, en representació  de la comissària d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió, Marianne Thyssen.

La trobada se celebra després de la reunió conjunta a Roma en què es va acordar convocar una nova jornada de vaga europea en Ryanair per a l'última setmana de setembre a Espanya, Portugal, Itàlia, Bèlgica i Holanda.

Aquesta mobilització està motivada perquè Ryanair ‘‘continua sense modificar la posició respecte de les reclamacions sindicals’’, com ara l'aplicació de la legislació nacional de cada país en el qual opera o la d'igualar les condicions laborals de tots els tripulants de cabina. 

Nova jornada de vaga

Ryanair va cancel·lar dotze vols amb origen i destinació a la Comunitat Valenciana aquest dimecres a causa de la vaga de pilots i auxiliars de vol convocada a Alemanya. 

La Comunitat  Valenciana va ser l’autonomia espanyola amb més vols afectats, ja que 12 dels que connectaven València i Alacant amb diferents ciutats alemanyes es van quedar a terra.

A tot l'estat espanyol es van cancel·lar 44 vols, mentre que la xifra total va ascendir a 120, segons els sindicats, i a 150 si atenem les informacions de l'aerolínia irlandesa.

També et pot interessar

stats