Els sindicats reclamen que el nou Consell actue com a motor de l’economia

La millora de les pensions, la bretxa salarial, el problema dels falsos autònoms, la temporalitat injustificada i l'economia submergida són algunes de les reclamacions.

VÍDEO | Els sindicats reclamen que el nou Consell actue com a motor de l’economia

Els sindicats CCOO PV  i UGT-PV  han reclamat al pròxim govern valencià fermesa en la reivindicació d'un millor finançament autonòmic, condonació del deute i majors inversions, i han exigit que actue com a "motor d'una economia de base industrial".

Al ritme del tabal i la dolçaina, ha arrancat este 1 de Maig postelectoral al centre de València. Amb un lema que demana més drets i igualtat per a les persones, els líders dels sindicats majoritaris han reivindicat millores laborals als polítics que han d'encarar la pròxima legislatura.

El secretari general de Comissions Obreres del País Valencià, Arturo León, ha indicat que és fonamental un govern d’esquerres que aborde un nou contracte social que reconcilie els espanyols” a més d’una nova reforma del treball “més democrática i que reequilibre les forces de la negociació col·lectiva”. 

En aquest sentit, el secretari general d’UGT Ismael Sáez ha demanat “ocupació de qualitat” i ha afegit que cal que el Consell actue com a motor de l’economia i potencie la base industrial. “L’entesa entre Pedro Sánchez i Ximo Puig sobre el finançament ha de resoldre el problema dels valencians”, ha dit. 

La millora de les pensions, la bretxa salarial, el problema dels falsos autònoms, la temporalitat injustificada i l'economia submergida són algunes de les reclamacions d’aquest 1 de Maig. 

A la Comunitat Valenciana també s’han convocat manifestacions de treballadors i treballadores a Castelló, Alcoi, Alacant i Elx, entre altres. 

També et pot interessar

stats