Sindicats de presons denuncien l’agressió a un funcionari a Picassent

Apunten com és d’escassa la plantilla i falta de mitjans per a garantir la seguretat dels treballadors.

Els sindicats de presons denuncien l’escassa la plantilla i la falta de mitjans per a garantir la seguretat dels treballadors | EP
Els sindicats de presons denuncien l’escassa la plantilla i la falta de mitjans per a garantir la seguretat dels treballadors | EP

Els sindicats Acaip i CSIF han denunciat l’agressió a un funcionari de presons a Picassent per “l’escassesa de plantilla” i “falta de mitjans” amb els quals garantir la seguretat dels treballadors i treballadores. El funcionari ha hagut de ser atés d’urgència per la patada en la cara d’un intern.   

El reclús va aprofitar el moment en què pujava a l’autobús de la Guàrdia Civil per a ser conduït al centre penitenciari de Castelló II, Albocàsser, per a atacar un dels funcionaris que l’havien traslladat al departament d’ingressos de la Unitat de Preventius.

Segons els dos sindicats, es tracta d’un intern que ja havia protagonitzat diverses baralles amb altres reclusos i amenaces de mort a treballadors i altres interns i que va trencar dos dits a un funcionari en infermeria dissabte passat.

Més de 100 vacants sense cobrir, segons CSIF

CSIF ha denunciat que hi ha més d’un centenar de vacants sense cobrir en l’àrea de vigilància en la presó de Picassent, mentre que l’àrea sanitària té quatre metges d’una relació de llocs de treball de vint. També avisa de “les greus deficiències” en les instal·lacions i mitjans materials de treball “per l’ús i l’antiguitat”, així com “l’escassa formació que proporciona la Secretaria General de Presons al col·lectiu de funcionaris” per a actuar amb seguretat davant agressions d’interns.

Per la seua banda, Acaip ha assenyalat que les noves places convocades cada any no cobreixen les vacants que es generen per jubilacions i que “moltes de les agressions que es produeixen a les presons espanyoles podrien evitar-se”.

Demanen la inclusió de les reivindicacions en els programes electorals

“Trobem a faltar que algun partit polític porte en el seu programa electoral alguna proposta per a millorar la situació de les presons espanyoles, que caminen de forma inexorable cap al col·lapse”, manifesta Acaip, que ha lamentat que cap formació política es preocupe pel que passa en presons.

També et pot interessar

stats