Sindicats de la presó de Picassent convoquen una vaga "massiva" per la "falta de respecte" de l'administració

Comença la primera de les sis jornades de vaga dels funcionaris de presons de l'Estat.

Concentració dels treballadors penitenciaris davant de la presó de Picassent l'agost passat
Concentració dels treballadors penitenciaris davant de la presó de Picassent l'agost passat

Més de 24.000 funcionaris de presons estan cridats a participar aquest dimecres en la primera de les sis jornades de vaga convocades pels sindicats UGT, CCOO, ACAIP, CSIF i CIG. Les parades se succeiran al llarg dels mesos d'octubre (dies 24 i 26) i novembre (6, 8, 13 i 15) i afectaran la presó de Picassent i la resta de centres de l'Estat que depenen de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries.

Alberto Téllez, portaveu d’ACAIP, ha fet balanç en Les notícies del matí de les primeres hores de la jornada de vaga a Picassent. Segons Téllez, un 100% dels treballadors del torn de nit han participat en la vaga. Pel que fa al torn de matí, les dades provisionals apunten que hi ha un seguiment d'entre el 90% i el 95% dels treballadors.

El portaveu d'ACAIP ha explicat que la "falta de respecte dels màxims representants del Ministeri de l'Interior" és un dels motius principals que han obligat els treballadors a convocar la primera vaga que pateix el govern de Pedro Sánchez. Téllez ha afirmat que el conflicte laboral s'ha agreujat després que al setembre l’administració retirara la proposta d'increment salarial, només tres dies després d'anunciar-la i sense donar cap explicació.

A través d'un comunicat, els sindicats convocants de la vaga han insistit que "el govern ha de tornar a la negociació amb la proposta de reclassificació de centres, i ha d'adequar el salari dels empleats i empleades de presons a les càrregues reals de treball". Els sindicats també han denunciat els "serveis mínims abusius que han de suportar com a funcionaris públics". Segons el portaveu d'ACAIP, a Picassent s'han assignat serveis mínims desproporcionats en departaments on "no són essencials".

També et pot interessar

stats