Els sindicats de Nordex desconvoquen la vaga després d’arribar a un acord amb l’empresa

Malgrat que l’acord està pendent de la ratificació definitiva, el comité d'empresa ha desconvocat l’aturada indefinida

Concentració de treballadors a Nordex aquest divendres
Concentració de treballadors a Nordex, el divendres 25 de març del 2022 / À Punt

La direcció de Nordex a la Vall d'Uixó (Plana Baixa) i els sindicats han aconseguit aquesta matinada un acord dins de les negociacions que mantenien sobre l'expedient de regulació d'ocupació que afecta 94 treballadors i que va presentar l'empresa després d'anunciar el tancament de la planta.

Malgrat que l’acord està pendent de la ratificació definitiva, el comité d'empresa ha desconvocat la vaga indefinida que mantenien els treballadors des de divendres passat.

Els motius de la finalització de l'activitat de fabricació a la planta tenen a veure amb el fet que la producció i comercialització d'aerogeneradors a nivell global travessa un moment "complex" per un entorn de mercat molt competitiu, segons han indicat fonts pròximes al procés.

El PSPV va presentar divendres passat, el mateix dia que va començar la vaga, una proposició no de llei amb què traslladava el suport a la plantilla de l’empresa i reclamava posar en marxa plans d'ajudes per a evitar el tancament definitiu de l'empresa.

https://www.apuntmedia.es/noticies/economia/pspv-presenta-una-pnl-tractar-d-evitar-tancament-definitiu-nordex_1_1501084.html

A més, aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, va traslladar el suport del Consell a la plantilla de Nordex i va subratllar l'aposta del govern valencià per modificar el model energètic en favor de les energies renovables.

També et pot interessar

stats