Sindicats i Metrovalència es reuneixen per a negociar el pla d’empresa

Els treballadors preveuen més aturades si no s’arriba a un acord.

Sindicats i Metrovalència es reuneixen per a negociar el pla d’empresa
Sindicats i Metrovalència es reuneixen per a negociar el pla d’empresa

Els sindicats de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) es reuneixen aquest dijous amb l’equip responsable de Metrovalència per a negociar el pla d’empresa, que tracta qüestions relacionades amb la situació dels diferents col·lectius, les externalitzacions, les privatitzacions, l’estabilitat de la plantilla i el personal necessari per al servei.

La trobada té lloc després de les aturades que va haver-hi a València i Alacant durant el Nadal passat, i en un moment en què les associacions sindicals han anunciat que tenen previstos més aturs per a tots els caps de setmana de gener a partir del dissabte 19, que afectaran els horaris de vesprada i també el servei nocturn.

La vaga, convocada per UGT, CCOO, SIF i SCF tenen com a finalitat la reivindicació de la recuperació del 10% del salari després de la pèrdua de poder adquisitiu del 25% durant la crisi i una plantilla que cobrisca el servei.

Des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, el sotssecretari, Francesc Signes, ja es va comprometre a continuar explorant “totes les possibles solucions”, a la vegada que va demanar “comprensió” als sindicats per a no perjudicar el servei públic de transport i “continuar oferint als ciutadans un servei de qualitat”.

Per la seua banda, la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, va manifestar que “respecta” el dret dels treballadors d’FGV a la vaga, tot i que va recordar que la Generalitat “no té possibilitat” de negociar la pujada salarial perquè cometria un “frau de llei, en referència a la Llei d’estabilitat pressupostària”.

També et pot interessar

stats