Els sindicats denuncien noves agressions a treballadors en l'Hospital Psiquiàtric Penitenciari de Fontcalent

Demanen al Ministeri de l'Interior més personal i el reconeixement dels treballadors penitenciaris com a agents de l'autoritat.

Hospital Psiquiàtric Penitenciari de Fontcalent, a Alacant
Hospital Psiquiàtric Penitenciari de Fontcalent, a Alacant / Arxiu

Els sindicats de presons han tornat a denunciar noves agressions a treballadors en l'Hospital Psiquiàtric Penitenciari de Fontcalent, a Alacant. En aquesta ocasió han sigut una infermera i un funcionari els afectats per les agressions d'un intern i el familiar d'un altre. Aquesta és la huitena agressió a un treballador enguany i, segons l'Associació Professional de Funcionaris de Presons (APFP), entre els anys 2004 i 2020, les agressions en aquest centre han sigut 114.

Per a Comissions Obreres, la saturació del centre i la falta de plantilla són l'origen de la situació que es viu al penal. La seua portaveu, Virtudes Pardo, afirma que les agressions es produeixen perquè fa falta "més personal, més espai i formació".

Segons l'APFP, les agressions "augmenten i cada dia són més greus, produïdes pels interns i ara pels familiars" i ha lamentat "la desídia i deixadesa" del Ministeri de l'Interior cap als treballadors. Així, demana més personal i més dotació, i també que el Ministeri de l'Interior dote d'un estatut propi i que reconega els treballadors penitenciaris com a agents de l'autoritat per a minorar les agressions que pateix el col·lectiu.

En les últimes agressions, el familiar d'una interna va atacar a un cap de servei del Centre Hospital Psiquiàtric Penitenciari d'Alacant, al qual va arribar a ruixar amb un esprai en la cara. Tot seguit, i davant la presència de diversos funcionaris, va traure una navalla amb la qual el va amenaçar, encara que el personal del centre va aconseguir reduir-lo. D'altra banda, una infermera del centre va rebre l'impacte d'una safata que li va tirar un intern.

També et pot interessar

stats