Els sindicats denuncien falta de personal a l’Hospital de Dénia per la fuita de sanitaris a altres centres

La direcció afirma que l’escassesa de professionals per la pandèmia i la distància d'Alacant dificulten trobar professionals.

Accés a la zona d'Urgències de l'Hospital de Dénia
Accés a la zona d'Urgències de l'Hospital de Dénia / À Punt NTC

Falten professionals a l’Hospital de Dénia perquè hi ha una fuita de personal cap a altres departaments sanitaris “amb millors condicions”. Així ho denuncien els sindicats, els quals lamenten que, tot i haver-hi dues sentències que reconeixen aquesta falta de personal, la concessionària de l’atenció sanitària, Marina Salud, no ha millorat les condicions com a una alternativa per a retindre els treballadors i les treballadores a l’hospital.

En canvi, el gerent del centre hospitalari, Luis Carretero, assegura que sí que hi ha preocupació entre la direcció per mantindre la plantilla coberta, però atribueix al municipi on està l’hospital i a l’escassesa de professionals la mancança de personal. “L'hospital està en una zona que no està pròxima a la capital de província i ara, a més, hi ha escassesa de professionals, però és una preocupació mantindre tota la plantilla coberta”, argumentava.

Els sindicats afirmen que molts professionals abandonen aquest centre de gestió privada per a treballar en uns altres hospitals gestionats per la sanitat pública. De fet, asseguren que en últim any 45 professionals han deixat l’Hospital de Dénia. A hores d’ara denuncien que falten set infermers i que aquesta mancança podria derivar en el tancament de quiròfans i unitats d'atenció. Una situació que ja incideix, segons denuncien, en l'atenció als pacients.

Per als sindicats les condicions laborals precàries estan darrere d’aquesta fuita de sanitaris. “En uns altres departaments les condicions són molt millors i per això els professionals prefereixen anar-se’n”, explicava Ana Barquin, representant del sindicat Satse, d’infermeria. “Hem guanyat dues sentències del Tribunal Superior de Justícia i l’empresa no ha fet cap moviment en ferm per proposar millores laborals per a evitar que se’n vagen”, ha afegit.

Representants dels treballadors han fet arribar aquesta situació a la Generalitat a través de l'Ajuntament.

També et pot interessar

stats