Sindicats es concentren contra "l'acomiadament per emmalaltir"

Exigeixen que es modifique la normativa laboral que permet l'acomiadament per absències intermitents.

Sindicats es concentren contra \"l\'acomiadament per emmalaltir\"
Sindicats es concentren contra "l'acomiadament per emmalaltir"
27 de novembre 2019 - 07:30

Els sindicats CCOO i UGT es concentren aquest dimecres per a exigir que es modifique la normativa laboral que permet l'acomiadament objectiu a causa d'absències intermitents per emmalaltir. Les concentracions tenen lloc davant del Congrés dels Diputats i de les delegacions de govern de les comunitats autònomes. Reclamen que es modifique l'Estatut dels Treballadors per tal de canviar l'article que contempla aquest tipus d'acomiadament.

Es tracta d'un article que existeix des de 1980, i que va endurir-se en la reforma laboral de 2012. Això va propiciar una sentència del Tribunal Constitucional que avala un acomiadament d'una treballadora per baixes laborals a causa d'una malaltia. La sentència, a la vegada, ha suposat més acomiadaments motivats per aquesta causa i ha provocat que molts treballadors vagen a treballar sense haver-se recuperat totalment de les seues malalties.

Els sindicats també reclamen la formació d'un govern progressista en l'Estat, amb un acord programàtic més concret, que incloga la derogació de la reforma laboral i que s'aconseguisca, en una taula de diàleg social, un pacte sobre pensions per a derogar la reforma de 2013, prèvia a una revisió a fons del sistema.

També et pot interessar

stats