Els sindicats es concentren per a denunciar el bloqueig en la negociació del conveni d'hoteleria

Les mobilitzacions desembocaran en una convocatòria de vaga, amb data encara per fixar.

VÍDEO | Els sindicats es concentren per a denunciar el bloqueig en la negociació del conveni d\'hoteleria

UGT i CCOO del sector d'hoteleria s'han mobilitzat aquest dimecres pel bloqueig en les negociacions del conveni col·lectiu i les “postures allunyades” en matèria salarial i de condicions de treball.

Les concentracions de protesta desembocaran en una convocatòria de vaga, amb data encara per fixar, dins de la temporada d'estiu.

Els sindicats han explicat que, després d'un any de negociacions, la patronal ofereix una pujada del 6% en quatre anys davant del 15% que CCOO i UGT reclamen en el mateix període.

Així, han apuntat que els salaris del sector estan “congelats des de 2014”, quan van pujar per última vegada, de manera que des de 2015 els treballadors han perdut “quatre punts de poder adquisitiu”.

Els sindicats fan una crida a l'empresariat per a “desbloquejar” la situació i arribar a acords que “milloren els salaris i les condicions de treball, matèries congelades des de fa cinc anys". Així mateix, insten les administracions públiques a implicar-se en la mediació del possible conflicte.

També et pot interessar

stats