El sindicat Satse denuncia el tancament de 3.000 llits d'hospitals valencians a l'estiu

Segons les dades dels infermers, la Comunitat Valenciana lidera el nombre de retallades.

El sindicat Satse denuncia el tancament de 3.000 llits d\'hospitals valencians a l\'estiu
El sindicat Satse denuncia el tancament de 3.000 llits d'hospitals valencians a l'estiu

El sindicat d'infermeria Satse denuncia "retallades d'estiu" en els serveis autonòmics de salut que suposen el tancament de 12.700 llits als hospitals espanyols i que afecten "negativament la seguretat" dels ciutadans. Un total de 3.000 tancaments de llits tindran lloc a la Comunitat Valenciana.  

Satse afirma que les administracions sanitàries públiques utilitzen tots els anys l'argument que "la gent se'n va de vacances" per a tancar llits i serveis i no suplir "adequadament" els professionals d'infermeria i fisioterapeutes en els centres. 

Així, segons les seues dades, a la Comunitat Valenciana es tancaran uns 3.000 llits, a Andalusia el tancament de llits s'estima en més de 1.800; a Extremadura, uns 370; a Astúries, més de 360; a les Balears, més de 120; al País Basc, més de 730; a Castella-la Manxa, uns 500; a Múrcia són més de 350 llits tancats; a Madrid, més de 1.400, i a Castella i Lleó, més de 450 llits.

A La Rioja són prop de 50 els llits tancats; a Navarra, més de 170; a Cantàbria, més de 30; a Galícia, uns 900; a Aragó, al voltant de 500; i a Catalunya, uns 1.900.

Les "retallades" d'estiu també afecten els centres de salut, segons el sindicat, ja que un "alt percentatge" d'ells tanquen les seues portes  per la vesprada.

Satse assegura que en aquesta època es podria aprofitar per a reduir les llistes d'espera, però en canvi, les llistes d'espera augmenten no obstant això, aquestes creixen més per la paralització de les consultes externes, les proves diagnòstiques i les intervencions quirúrgiques no urgents.

Afirma que el tancament de llits també provoca la "massificació" de pacients en els serveis d'urgències, la qual cosa obliga els professionals sanitaris a atendre'ls, "en moltes ocasions, en zones no habilitades per a això, com són els corredors".

També et pot interessar

stats