El Sindicat Mèdic qualifica d'irresponsable que s'atenguen urgències vitals amb SAMU sense facultatiu

Demanen l'augment d'unitats del servei d'atenció mèdica urgent i asseguren que la mesura és una "ocurrència".

SAMU
SAMU / Arxiu

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) ha qualificat "d'absoluta irresponsabilitat" una nova directriu de la Conselleria de Sanitat segons la qual es permetria que "les urgències de prioritat tipus 1 o vitals siguen ateses per unitats del Servei d'Atenció Mèdica d'Urgència (SAMU) sense metge".

El secretari general de l'organització, Andrés Cánovas, ha lamentat les retallades i el servei deficitari que pateix la ciutadania de tota la Comunitat Valenciana des de ja fa "molt de temps", i que fan que el servei d'atenció mèdica urgent "siga ara encara més deficitari en metges i personal en general".

Des de la central sindical asseguren que és una "irresponsabilitat que posa en perill la salut dels ciutadans", ja que aquestes urgències, han insistit, "han de ser assistides per un SAMU medicalitzat complet i adequat". Així mateix, han qualificat "d'ocurrència" la mesura de la conselleria.

Des del sindicat han insistit en la necessitat d'augmentar el nombre d'unitats SAMU en la Comunitat Valenciana, i asseguren que tot i que fa dotze anys que ho reclamen, encara no s'ha atés la seua demanda.

També et pot interessar

stats