El sindicat mèdic CESM demana la destitució immediata de la consellera de Sanitat Universal

El comité de vaga denuncia que el govern del Botànic no negocie per a arribar a un acord.

El comité de vaga, a les portes de la Conselleria de Sanitat
El comité de vaga, a les portes de la Conselleria de Sanitat / @huelgamircv (Twitter)

Continua la vaga del col·lectiu MIR. Així ho ha comunicat el comité de vaga, conformat pel sindicat mèdic CESMCV i l'Associació MIR Espanya (AME) després de la reunió que donava inici a les negociacions amb la Conselleria de Sanitat Universal.

Segons informa el sindicat, responsables de la conselleria han proposat crear un nou fòrum per a traslladar les reivindicacions de la vaga, ja que "no poden negociar res". La negativa de Sanitat Universal es justifica en el fet que la resta de sindicats no accepten la negociació, que la Conselleria d'Hisenda no permet negociar cap millora retributiva i que les competències són del Ministeri de Sanitat.

El comité de vaga compara el procés de negociació del col·lectiu MIR amb el govern del Botànic amb altres governs autonòmics com el madrileny, que estan "a un pas de l'acord". El sindicat acusa el govern valencià d'enganyar l'opinió pública i exigeix la destitució de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Sanitat aposta per un fòrum autonòmic

La direcció general de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat ha proposat al comité de vaga la creació d’un fòrum de negociació autonòmic en el qual participen totes les organitzacions sindicals en proporció a la representació obtinguda en les darreres eleccions.

Des d’aquest espai es vol treballar en les reivindicacions, que són competència del govern valencià. La Conselleria assegura que moltes de les demandes del comité de vaga ja estan presents en la normativa vigent, com ara les relatives a les cotitzacions salarials, i que altres pertanyen a l’àmbit competencial estatal.

També et pot interessar