El Sindicat d'Infermeria considera un risc que les farmàcies notifiquen els tests positius

Els professionals demanen a Sanitat contractar més infermers i instal·lar carpes similars a les de vacunació per a agilitar la realització de test

Una sanitària realitza una prova de PCR
Una sanitària fa una prova de PCR / À Punt NTC

El Sindicat d'Infermeria Satse s'ha pronunciat aquest dimarts sobre la possibilitat que les farmàcies notifiquen els casos positius de covid i han assegurat que això suposa "riscos i inseguretat per als usuaris" i seria, a més, "una mesura innecessària".

Aquest posicionament es produeix després de l’anunci de la Conselleria de Sanitat d’aquest dilluns, on han avançat que negocien amb els col·legis de farmacèutics la possibilitat que siguen les farmàcies les que notifiquen els tests positius (tant els realitzats en presència d'un farmacèutic, com dels qui vagen a la farmàcia a notificar el seu positiu després de fer-se el test a casa).

Des de Satse han assegurat que “les dades que remeten els farmacèutics poden no ser reals i que les farmàcies es convertiran innecessàriament en perillosos focus de contagi", ja que "no són espais degudament condicionats, on els farmacèutics no disposen d'equips de protecció individual, ni de tractament de residus." A més, han argumentat que els test d'autodiagnòstic són només un "complement" i necessiten la confirmació del resultat a través de la prova diagnòstica d'infecció activa (PDIA).

Així mateix han recordat que amb aquest sistema les dades dels pacients de la sanitat pública “passen a mans de les oficines privades", un fet que podria vulnerar la protecció de les dades clíniques de les malalties.

Finalment, que el contagiat ja pot notificar el resultat positiu des de casa al centre de salut a través de l'app GVA Coronavirus, una aplicació que permet obtindre una cita per a la realització de la PCR "de manera totalment gratuïta i amb totes les garanties".

El sindicat ha instat a la Conselleria de Sanitat a reforçar el sistema sanitari amb les infermeres i infermers necessàries per a fer els test de manera segura i gratuïta als centres sanitaris, utilitzant també els mòduls de reforç voluntaris perquè les infermeres doblen torns a fi de "desembossar" les proves. Igualment, ha proposat a la Conselleria instal·lar carpes similars a les que s'estan usant per a la vacunació per a agilitar la realització de test.

També et pot interessar

stats