El Sindicat d’Estudiants, contra la reobertura d’aules en la desescalada

Consideren que no hi ha criteris educatius i sanitaris que avalen aquesta decisió i que els centres es “es convertiran en escorxadors”.

El govern estatal permetrà que alumnes de segon de Batxillerat o quart de l’ESO reben classes presencials i voluntàries de reforç en la fase 2 de la desescalada
El govern estatal permetrà que alumnes de segon de Batxillerat o quart de l’ESO reben classes presencials i voluntàries de reforç en la fase 2 de la desescalada / Iñaki Berasaluce (Europa Press)

El Sindicat d’Estudiants s’oposa a la reobertura d’aules durant la fase 2 de la desescalada, prevista com a prompte a finals de maig, perquè considera que no hi ha criteris educatius i sanitaris que avalen aquesta decisió, ni tampoc mesures d’higiene que eviten els contagis per coronavirus.

“Els centres d’estudi es convertiran en escorxadors”, ha afirmat la secretària general, Coral Latorre, aquest dimecres en una roda de premsa telemàtica. Ha anunciat que els estudiants de l’organització no posaran un peu en els centres educatius aquest curs a pesar que el govern espanyol permetrà que alumnes de segon de batxillerat o quart de l’ESO reben classes presencials i voluntàries de reforç.

“No tornarem als nostres centres d’estudi perquè no permetrem que es jugue amb la nostra salut”, ha assegurat Latorre, que considera “una irresponsabilitat negligent” la reobertura parcial de les aules mentre “les reunions de més de deu persones estan prohibides”.

Al País Basc els centres reobrin el 18 de maig

El Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga indefinida al País Basc, comunitat que ha anunciat la reobertura de centres a partir del 18 de maig, i acusa el govern de Pedro Sánchez del “caòtic tancament de curs” després de la suspensió de les classes presencials al març per l’estat d’alarma.

L’organització estudiantil critica que l’executiu i les comunitats autònomes no hagen suspés la prova d’accés a la universitat, que se celebrarà presencialment a finals de juny i principis de juliol, i adverteix de les conseqüències “dramàtiques” que la crisi sanitària deixarà en estudiants sense recursos el pròxim curs si no es posa en marxa un “pla de rescat a l’educació pública”.

També et pot interessar

stats