El Sindicat d’Estudiants convoca el 14 de novembre una vaga contra el sexisme a les aules

La vaga, la primera des que Pedro Sánchez presideix el govern d'Espanya, eixirà al carrer lamb el lema ‘‘Fora el masclisme de les nostres aules’’.

El sindicat ha escollit el lema ‘‘Fora el masclisme de les nostres aules’’ per a la vaga del 14N
El sindicat ha escollit el lema ‘‘Fora el masclisme de les nostres aules’’ per a la vaga del 14N / Sindicat d'Estudiants

El Sindicat d’Estudiants (SE) ha convocat una vaga general per al 14 de novembre sota el lema ‘‘Fora el masclisme de les nostres aules’’, ja que considera que és el moment perquè la joventut estudiantil es posicione contra el sexisme als centres educatius. Així ho ha afirmat la secretària general del sindicat, Ana García, a les portes del Consell Escolar de l’estat que ha celebrat un ple per a aprovar l’informe preceptiu sobre l’avantprojecte del Govern d’Espanya per a eradicar les retallades educatives del PP .

‘‘No és una vaga contra el govern central, és una vaga perquè el govern faça coses, que deixe de parlar i passe de les paraules als fets’’, ha afirmat García. La vaga del 14N, la primera convocada des que el PSOE encapçala l’executiu central, estarà acompanyada de diverses manifestacions, mobilitzacions i actes a tot Espanya i estan cridats a secundar-la els instituts i les universitats.

‘‘Exigim la posada en marxa immediata d’una assignatura d’educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria als centres públics i privats, en primària, secundària, batxillerat i FP’’, ha detallat el sindicat estudiantil, que organitza la vaga junt al col·lectiu Lliures i Combatives. A més, demanen a l’executiu l’aprovació urgent d’un decret llei que prohibisca qualsevol normativa interna referent a la forma de vestir i que reculla explícitament el respecte a la llibertat sexual de totes les persones.

Derogació total de la LOMQE

Pel que fa a l’avantprojecte sobre el qual ha debatut aquest dimarts el Consell Escolar de l’estat, el Sindicat d’Estudiants considera que és insuficient per a revertir les retallades de l’anterior executiu popular, perquè només recuperarà l’1% de tots els diners que es van llevar de l’educació pública. Segons ha lamentat García, el text que prepara el Govern d’Espanya és ‘‘per a guanyar temps’’. Per això, el sindicat continua demanant la derogació total de la LOMQE i que es revertisquen les retallades ‘‘de manera immediata’’.

També et pot interessar

stats