El sindicat CSIF xifra en un 80% el seguiment de la vaga de funcionaris de Justícia

Els treballadors es manifesten davant el Ministeri i denuncien l’abandonament que pateixen.

Protesta a Madrid del funcionaris de Justícia
Protesta a Madrid del funcionaris de Justícia / CSIF

El 80 per cent dels més de 50.000 treballadors de Justícia han secundat aquest divendres la vaga convocada pels sindicats per a protestar contra “el caos i el deteriorament judicial” i la reforma de la Llei orgànica del poder judicial. Són dades que ha oferit la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), primera força sindical en l’administració de justícia.

Amb motiu de la vaga, la primera que es convoca en el sector més de vint anys, s’han manifestat en el Ministeri de Justícia i els voltants del Senat, amb la intenció que es presente l’esmena per a frenar la reforma.

Els sindicats critiquen que aquesta reforma, que ultima el Senat, permetrà a l’administració determinar a cada moment el lloc de treball dels funcionaris sense haver negociat amb ells, sense atendre a la seua especialització, i destruirà llocs d’ocupació pels límits que s’estableix per al nomenament de personal de reforç i interins.

A més, CSIF ha portat al defensor del poble més de 30.000 signatures de treballadors de Justícia contra la reforma de la LOPJ, una queixa que serà elevada a instàncies de la Unió Europea si la reforma segueix avant.

També et pot interessar

stats