El sindicat Acaip denuncia dotze agressions a funcionaris de la presó de Picassent el 2022

Els treballadors penitenciaris han patit a Espanya 453 agressions en un any, una cada dènou hores

Funcionari de presons
Funcionari de presons / Arxiu

El Sindicat de Funcionaris de Presons Acaip-UGT ha denunciat que durant l'any passat dotze treballadors del centre de Picassent van ser agredits, i que a tot Espanya hi va haver un total de 453 agressions en aquest mateix període.

En un comunicat, l'organització sindical recorda que aquest divendres se celebra el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball i lamenten que "les presons espanyoles disten molt de ser un espai de treball segur per als empleats públics".

Des d'Acaip-UGT denuncien les agressions que pateix el personal penitenciari en el seu treball. Segons dades oficials, durant l'any 2022 van patir 453 agressions, la qual cosa suposa una cada dènou hores. D'aquestes, dotze van tindre lloc al Centre Penitenciari de València".

La xifra real, asseguren, és "molt més elevada, ja que aquestes dades no reflecteixen totes les incidències que es produeixen en una presó, tan sols aquelles en les quals el treballador requereix assistència mèdica".

"Cal que els mitjans de protecció estiguen d'acord amb les funcions que els treballadors penitenciaris realitzen, no es poden continuar utilitzant els mateixos mitjans de fa vint anys", insisteixen. En l'actualitat, indiquen que existeixen mitjans més lleugers, més efectius que els que se subministren, i a menor cost econòmic. En aquest sentit, es reclamen "protocols adequats per a previndre les agressions i derogar l'actual que s'ha mostrat ineficient".

A més, es denuncia que existeixen actualment 138 vacants de funcionaris de presons només en el centre de Picassent, per la qual cosa "urgeix una negociació efectiva i real amb els agents socials per a buscar les solucions adequades que posen fi a aquesta plaga d'agressions als centres penitenciaris".

També et pot interessar

stats