El Síndic de Greuges obri una investigació per la presència d'amiant en centres educatius

Assegura que no ha rebut cap informació sobre les actuacions dutes a terme per a erradicar aquesta substància.

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi
El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi / Europa Press

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha iniciat una investigació d’ofici per a conéixer el pla d'actuació per a la retirada de cobertes d'amiant de les instal·lacions docents.

El defensor del poble valencià ha recordat que al febrer de 2017, com a resultat de la tramitació d'una altra queixa sobre aquesta problemàtica, va recomanar a la Conselleria d'Educació retirar “amb urgència” les cobertes d'amiant dels centres educatius de la Comunitat Valenciana.

Com que es tracta d'una substància “potencialment perillosa”, el síndic urgia a realitzar els treballs durant les vacances escolars, alhora que sol·licitava estar informat de les actuacions realitzades en cadascun dels centres detallats en la investigació.

La Conselleria d’Educació va acceptar aquestes recomanacions a l'abril de 2017. No obstant això, un any i mig després, el Síndic “no ha rebut cap informació sobre les actuacions dutes a terme per a erradicar aquesta substància de tots els centres docents”.

A més, ha assegurat que ha rebut noves queixes procedents de diferents municipis en què segueixen denunciant la presència d'amiant en les instal·lacions educatives construïdes “amb anterioritat a la prohibició que s’usara”.

Per tant, el Síndic ha obert una nova investigació per a tindre una “visió global” de la problemàtica i ha sol·licitat a la Conselleria que detalle els centres on ja s'ha actuat i la planificació i la programació d'actuacions “per a erradicar aquesta substància de totes les infraestructures educatives que resten”.

També et pot interessar

stats