El Síndic de Greuges investiga els impagaments als centres de menors

El defensor del poble valencià reclama més informació a la Conselleria d’Igualtat.

Imatge d'arxiu del síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi. Europa Press
Imatge d'arxiu del síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi. Europa Press

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha sol·licitat a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives informació sobre els centres de menors afectats pels impagaments.

El defensor del poble valencià s'ha reunit aquest dijous amb els representants l'Associació Professional d'Institucions de Menors en la Comunitat Valenciana (Apime). L'entitat va presentar la queixa d'ofici sobre la demora en els pagaments als centres que atenen menors tutelats per la Generalitat. 

D'acord amb els representants d'Apime, aquestes demores estan obligant els centres a recórrer a préstecs o línies de crèdit de la banca privada, i han d'assumir els seus respectius interessos de deute. Unes altres de les conseqüències dels retards són els impagaments en les nòmines dels treballadors o la limitació en les activitats d'oci dels menors.

Segons la informació a la qual ha tingut accés el Síndic, des que va finalitzar el contracte que els centres de menors tenien amb l'Administració, la Conselleria d'Igualtat ha abonat les factures pels serveis que presten les entitats mitjançant un procediment extraordinari de pagament. 

Però, ha assenyalat que “a alguns centres se'ls deuen les mensualitats des del mes d'agost passat i a uns altres, des de desembre”. En total, l'import aproximat del deute per als centres associats d'Apime ascendeix a 12.646.734 euros.

En relació amb la queixa que tramita el síndic, Cholbi es va dirigir a la conselleria sol·licitant-li, entre altres coses, la relació de centres afectats per la finalització d'aquest contracte, la situació actual dels pagaments pendents i la data prevista de la seua liquidació.

També et pot interessar

stats