El Síndic de Greuges investiga la gestió de l'abocador incendiat a Sollana

Ha patit dos focs els últims mesos i podria posar en risc el veïnat i el Parc Natural de l'Albufera

Moment de l'incendi de la fàbrica de Sollana
Moment de l'incendi de la fàbrica de Sollana / Bombers València

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha formulat una queixa d'ofici en què reclama conéixer quines són les mesures que, des de les administracions corresponents, s'adoptaran per a fer front a l'abocador il·legal instal·lat a la planta de reciclatge abandonada al municipi de Sollana, a la Ribera Baixa.

L'abocador, que ha patit dos incendis des de juliol, l'últim encara continua actiu des del dissabte 22 de desembre, és un espai en què s'ha anat acumulant al llarg dels anys tota mena de residus de forma incontrolada.

Com ha detallat en un comunicat el mateix Cholbi, aquesta situació "podria suposar un perill latent tant per als veïns com per al Parc Natural de l'Albufera". Per tant, a més d'interessar-se per les tasques d'extinció de l'incendi, demana saber quines són les mesures de neteja de residus d'aquest abocador i les actuacions previstes per a controlar el sòl, i actuar-hi, en cas que estiga contaminat i requerisca una actuació especial.

L'incendi continua

Segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers, la situació de l'incendi no ha variat i han assenyalat que l'estratègia en l'extinció continua sent la mateixa: controlar la quantitat d'aigua per a minimitzar l'impacte ambiental al Parc Natural de l'Albufera, pròxim al foc. Ahir la Conselleria de Medi Ambient va emetre un informe en què es confirmava que l'incendi no ha originat vessaments tòxics al Parc Natural de l'Albufera. En les anàlisis realitzades a les séquies pròximes no s’han detectat elements contaminants.

Tot i això, l'Ajuntament de Sollana va emetre un ban preventiu ahir. Recomanar als veïns i les veïnes tancar les finestres, sobretot si tenen problemes respiratoris, i no practicar esport davant el canvi de vent a la zona.

El síndic de greuges s'ha dirigit aquest mateix dijous a l'Ajuntament de Sollana i a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a sol·licitar-li informació sobre aquest tema.

També et pot interessar

stats