El Síndic de Greuges demana un protocol únic a Igualtat per a tractar els menors en situació de risc

 Mas ha lamentat assabentar-se per la premsa de la proposta, però s'ha compromés a revisar aquesta situació

Imatge d'uns menors en situació de risc / À Punt NTC

L'any passat es van declarar a la Comunitat Valenciana 616 menors en situació de risc i, a l'hora d'intervindre-hi, cada ajuntament ho va fer d'una manera diferent. Això provoca que hi haja un ventall de solucions massa dispars, un buit que ara ha criticat el Síndic de Greuges, que ha exigit a la Conselleria d'Igualtat que redacte un protocol que unifique els criteris.

Aquells menors en situacions de risc, tal com explica el síndic Àngel Luna, són aquells als quals els pares els han tractat de manera negligent —sense cuidar-los o alimentar-los—. També aquells que han viscut enfrontaments entre els pares, un cas de violència de gènere o els pares dels quals han consumit drogues. 

Quan un menor està en situació de risc, els primers a intervindre són els serveis socials municipals, però la realitat és que cada ajuntament aplica les seues normes. I els terminis en resoldre cada cas varien molt també, perquè la càrrega de treball és molt gran en els serveis socials municipals.

"Si els serveis socials tenen una excessiva càrrega de treball, l’informe que determina si el menor està o no en situació de risc es va demorant cada vegada més", assegura Alberto Andrés, portaveu de la fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás. 

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Aitana Mas, ha lamentat assabentar-se per la premsa d'aquesta proposta, però s'ha compromés a revisar aquesta situació. 

També et pot interessar

stats