Simulacre de rescat a la platja del Cabanyal

Aquests exercicis són executats periòdicament per a millorar la resposta d’actuació dels equips de socorrisme 

L'equip de socorrisme transporta una dona durant el simulacre / À Punt NTC

A la platja del Cabanyal s’ha fet aquest divendres un simulacre de rescat per part de la Creu Roja, en una acció coordinada amb la Policia Local de València en el marc del servei d'assistència i socorrisme de l'organització per a l'Ajuntament de la ciutat. El rescat involucrava dos banyistes que es trobaven a 150 metres de la vora del mar.

Encara que aquests exercicis són executats periòdicament per a posar a punt la reacció i capacitat de la Creu Roja en la seua resposta a aquests incidents, els socorristes vigilen tant des de la riba com des de la mar, per a atendre qualsevol necessitat d'ajuda a les persones que estan prenent un bany a les platges de València en què presta servei per a l'Ajuntament.

Nieves Dios, presidenta local de Creu Roja a València, afirma que "aquests exercicis conjunts amb l'Ajuntament de València són de gran importància perquè garantim l'atenció més ràpida possible a qualsevol persona que es veja sobtadament en dificultats mentre gaudeix d'un bany en la mar".

El regidor de Platges de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha subratllat "la importància d'accions com aquestes per a tindre a punt a tots els equips de salvament de Creu Roja, i traslladar aquest missatge de tranquil·litat i confiança als i les usuàries de les nostres platges".

Durant l’exercici, la Creu Roja ha mobilitzat dues motos aquàtiques, una ambulància de Suport Vital Avançat, una ambulància de Suport Vital Bàsic i una moto de quad. La Policia Local, per la seua part, ha mobilitzat diversos vehicles d'intervenció ràpida i als seus efectius destacats en platja.

Des de l'inici de la temporada, més de 30 persones han mort ofegades a les platges valencianes. Els 600 efectius de Creu Roja i Policia Local vigilen les costes de nord a sud i s'han realitzat 194 rescats de banyistes en dificultats en els punts on presta servei. A més, ha dut a terme 1.764 assistències sanitàries (681 per contacte amb medusa; 424 per ferides diverses i 165 per picades de peix aranya). També ha fet 2.205 assistències socials (2.149 prestades en els punts accessibles; i 56 casos de persones extraviades).

El servei de socorrisme va arrancar l'1 de juny i romandrà operatiu fins al 15 de setembre. Els socorristes estan de 9:00 a 20:00 hores a les platges de Malva-rosa i el Cabanyal, mentre que a les platges del Pinedo, el Saler i el Perellonet compten amb equips d'assistència en platges de 10:30 a 19:00 hores.

En total, l'operatiu de Creu Roja a València compta amb 168 persones, que presten servei en les diferents postes localitzades en els prop de vint-i-quatre quilòmetres de platja urbana, des de la Malva-rosa fins al Perellonet.

També et pot interessar

stats