Simulacre d'emergències en la potabilitzadora d'aigua de Manises amb més de 200 efectius

L'objectiu de l'operatiu era assajar una situació de risc, que ha combinat un incendi forestal amb un incident químic dins de la infraestructura, per a avaluar la capacitat de resposta i millorar els protocols

Simulació de rescat d'un treballador ferit, durant l'actuació
Simulació de rescat d'un treballador ferit, durant l'actuació / Twitter: @GVA112

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Avsre) i l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi) han realitzat aquest dimecres un simulacre d'emergències als voltants de la planta potabilitzadora d'aigües La Presa de l'Ajuntament de València, situada a Manises. En l'operatiu han participat fins a 215 efectius de 22 organismes d'emergències i 60 voluntaris i voluntàries. 

L'objectiu, assajar una situació de risc extrem per a avaluar la capacitat de resposta i millorar els protocols en cas d'una emergència real en una infraesctrutura que s'encarrega d'abastir d'aigua la ciutat de València i 48 municipis més de l'àrea metropolitana. En l'exercici de simulacre, s'ha fet coincidir un incendi forestal al voltant de les instal·lacions amb un incident químic dins de la potabilitzadora, segons ha informat la Generalitat. Mentre els bombers tractaven de controlar el foc i s'ordenava el tancament de la planta potabilitzadora, es produïa l'evacuació del veïnat de les vivendes i urbanitzacions més pròximes.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha supervisat les actuacions en els cinc escenaris on s'ha desenvolupat el simulacre, que s'ha donat per conclòs poc abans de les 13:30 hores. Bravo ha destacat "la bona coordinació entre tots els organismes que intervenen en una emergència real" i ha destacat que aquest tipus d'exercicis "són fonamentals per a reforçar els protocols d'actuació". "La ciutadania pot estar tranquil·la i sentir-se segura, hui hem comprovat que els nostres serveis d'emergències estan completament preparats per a afrontar amb eficàcia i rapidesa qualsevol situació de crisi, fins i tot en casos complexos en què es produïra una emergència en què confluïsquen diversos riscos de manera simultània, com hem vist en aquest simulacre", ha afegit.

La simulació ha requerit mesos de coordinació i ha permés a tots els organismes participants posar en pràctica els protocols d'actuació pel que fa l'activació del pla especial enfront del risc d'incendis forestals, el pla territorial municipal de Manises i el pla territorial d'emergències de la Generalitat. Amb les conclusions es millorarà la resposta de l'Agència Valenciana d'Emergències en cas d'una situació semblant.

També et pot interessar

stats