Quins són els símptomes previs a un colp de calor?

Durant aquests dies les persones que treballen a l’aire lliure s’exposen al sol i la calor i cal extremar les mesures de precaució

Fer front a la calor durant aquests dies és difícil, especialment per a aquells que treballen a l’exterior. Un dels sectors que més ho pateix és el de la construcció, on l'exposició al sol durant pràcticament tota la jornada és habitual. Per això, és important conéixer els signes que avisen d'un colp de calor per a evitar conseqüències fatals per a l'organisme.

“Quan estem a 38 o 39 graus pose els meus treballadors a l’ombra cada cert temps, perquè no vull que tinguen un colp de calor”, assegura Omar Sabdaj, treballador d’una obra pública. 

També els riders, que reparteixen menjar a domicili, pateixen les altes temperatures, amb l'esforç afegit de pedalejar d’un lloc a un altre. Mariano Cánovas, rider que treballa a València, ens relata la seua experiència: “T’adones que has de parar i hidratar-te, perquè el sol et pega i la insolació és una possibilitat”.

És crucial estar alerta davant pujades brusques de la temperatura corporal, taquicàrdies o marejos, però hi ha més alarmes que cal tindre en compte: “Sudoració, set, pell seca; a partir d’aquest moment comencen les palpitacions, les nàusees i la síncope”, ens conta Alexánder Menéndez, metge d’urgències de la Clínica Quirón. Aquest seria el punt crític on cal actuar ràpidament per a assegurar la vida de la persona. “S’ha de fer baixar la temperatura corporal dels pacients i portar-los a un servei de sanitat”, continua Menéndez. 

A Madrid, dos treballadors han mort aquest cap de setmana per colp de calor; un operari municipal de neteja i un altre en una nau logística.

També et pot interessar

stats