Els símptomes de miocarditis en adolescents que reben la vacuna de Pfizer són lleus

Un estudi fet als Estats Units determina que sol aparéixer en els sis dies posteriors a la segona dosi

Joves després de vacunar-se
Tres joves després de rebre la vacuna contra el coronavirus

Als adolescents que desenvolupen miocarditis després de rebre la vacuna de Pfizer-BioNTech contra la Covid-19 els sol passar en els sis dies següents a la segona dosi, i la majoria es veuen "lleument afectats", segons un estudi publicat aquest dimarts per la revista JAMA Cardiology.

Aquesta malaltia, poc freqüent, es caracteritza per una inflamació del múscul cardíac que els afecta la capacitat de bombar sang a l'organisme.

En aquest xicotet estudi de 15 adolescents d'entre 12 i 18 anys, tots van experimentar dolor toràcic en els sis dies següents a la vacunació contra la Covid-19, mentre que dos terços van tindre febre i més de la meitat dolor muscular.

Els 15 pacients de l'estudi van ser hospitalitzats a causa de la complicació cardíaca, però tots van ser donats d'alta després d'una mitjana de dos dies sense necessitat de vigilància intensiva, i només un va tindre símptomes persistents.

Fins a mitjan juliol, quasi 9 milions d'adolescents estatunidencs havien rebut almenys una dosi de la vacuna de dues injeccions, i un poc més del 4 per cent va desenvolupar miocarditis, segons les dades publicades el passat divendres pels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, per les seues sigles en anglés). No obstant això, menys de l'u per cent dels adolescents de 12 a 17 anys van requerir atenció mèdica en la setmana posterior a la recepció de qualsevol de les dues dosis de la vacuna.

Mentrestant, al voltant d'un terç dels joves que desenvolupen una Covid-19 greu experimentaran una síndrome inflamatòria multisistèmica, o MIS-C, un trastorn en el qual múltiples òrgans, inclòs el cor, mostren signes d'inflamació, segons un estudi publicat al juliol per la revista Pediatrics. Els xiquets amb MIS-C relacionat amb el coronavirus poden tardar diversos mesos a recuperar-se.

També et pot interessar

stats