Simón destaca que la xifra de brots en residències baixa a la meitat des de gener

La comissió de salut pública continua reunida per decidir si la vacuna d’AstraZeneca s’aplica a majors de 65 anys.

L'avanç de la vacunació en les residències de persones majors es fa notar en els contagis, que han baixat en aquests centres
L'avanç de la vacunació en les residències de persones majors es fa notar en els contagis, que han baixat en aquests centres / Efe

La vacunació sembla començar a tindre un impacte visible. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha explicat que el nombre de brots en residències durant la primera setmana de gener era de 140 i la setmanta passada era de 73. "Tenim una evolució aparentment en descens tant en el nombre de brots com en el nombre de casos a les residències", ha resumit.

També ha explicat que la incidència en majors de 65 anys que viuen en residències és "moltíssim més ràpida" que la dels majors de 65 que no hi viuen. "No són proves concloents, però prova que alguna cosa ha passat. El més obvi és que és que siga la vacuna, però pot haver-hi algun factor que distorsione", ha ampliat el responsable sanitari.

El director sanitari ha assegurat, a preguntes dels redactors, que l'objectiu és tindre vacunats tots els majors de 80 anys abans de finals de març, però no ha aventurat quan estaran vacunats tots els majors de 65 anys.

Simón ha assegurat que Espanya ja té vora 600.000 persones immunitzades. Durant la roda de premsa també ha explicat que la comissió de salut pública encara està reunida per decidir si la vacuna d’AstraZeneca s’aplica a majors de 65 anys, així com als següents grups de vacunació. El responsable sanitari ha defés que, amb la quantitat de vacunes que ja estan anunciades, es complirà la previsió que el 70% de la població estiga vacunada a l'estiu. I ha remarcat que, fins que hi haja almenys aquest percentatge de població vacunat, no es podran relaxar les mesures de precaució.

Simón ha contextualitzat, com fa en cada intervenció, la situació pandèmica d’Espanya. En aquest sentit, ha reiterat que vivim una tendència descendent de la pandèmia, encara que la incidència acumulada (783 casos per cada 100.000 habitants) i la pressió als hospitals encara és molt elevada. Simón també ha subratllat que el nombre de morts continua creixent i no baixarà fins que passen uns dies després del pic màxim d’ocupació a les UCI.

També et pot interessar

stats