Simón creu que "en una setmana" Espanya baixarà dels cinquanta casos d'incidència acumulada

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries manté que les mesures preventives "aniran relaxant-se a poc a poc"

Fernando Simón aquest dijous a Lleó
Fernando Simón, en una imatge d'arxiu / J.Casares (Efe)

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha estimat que "en una setmana" Espanya podria arribar a una incidència de 50 casos de Covid per 100.000 habitants, encara que demana "ser previnguts" i anar "relaxant a poc a poc".

A Santander, Simón ha assegurat que no es poden fer "passos arrere" perquè els ciutadans i els professionals estan "realment cansats", però ha reconegut que, si continuen descendint, els casos en percentatges d'un 25 a un 30 per cent a la setmana, com ocorre ara, es pot arribar la pròxima setmana a eixa xifra de 50 casos, que marca la "nova normalitat".

Simón ha reconegut que ja es pot valorar la tornada a les escoles i a les universitats, que era "una de les fites" per a veure l'evolució del coronavirus després de les vacances d'estiu, perquè -ha ressaltat- els nous casos estan descendint en tots els grups d'edat, fins i tot en els menors de 12 anys que no estan vacunats, encara que, en el seu cas, la baixada "s'ha alentit".

"L'important és mantindre la tendència descendent", ha dit Simón als periodistes que, abans d'inaugurar un congrés de medicina preventiva.

Sobre les mesures restrictives per a evitar els contagis i com han d'actuar les comunitats autònomes, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha recordat que "s'aniran relaxant a poc a poc", alhora que es continua amb la vacunació. I ha ressaltat l'increment dels vacunats i que "en unes setmanes" es puga, fins i tot, vacunar els menors de 12 anys. "Les perspectives són molt, molt bones, però cal ser conscients que no estem en el final", ha conclòs.

També et pot interessar

stats