Simón creu que fins a la setmana pròxima no baixarà la xifra de morts per Covid

La Comunitat Valenciana continua tenint la incidència acumulada més alta de tot Espanya, amb 777 casos.

Imatge d'arxiu d'una unitat de cures intensives
Imatge d'arxiu d'una unitat de cures intensives

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha explicat en roda de premsa que entre divendres i dilluns passats es va arribar al pic d'ocupació a les UCI i encara que la tendència actual és a la baixa, les dades encara són molt complicades. Simón creu que a principis de la setmana pròxima hauria de començar a caure la xifra de morts, si aquesta onada es comporta com les anteriors.

Les dades del Ministeri de Sanitat indiquen que a Espanya s'han sumat 17.853 nous casos i 531 morts. La incidència mitjana actual de contagis en els últims 14 dies continua reduint-se a poc a poc, situant-se en els 540,30 casos per cada 100.000 habitants, en comparació amb els 584,15 notificats dimecres.

Les dades d'aquest dijous confirmen el descens de la tercera onada. En aquest context, la Comunitat Valenciana continua tenint la incidència més alta de tot Espanya, 777,07 casos per cada 100.000 habitants, a pesar que aquesta dada va baixant. D'altra banda, la pressió hospitalària al territori continua elevada. Així, els malalts Covid ocupen un 24,39% dels llits a la Comunitat Valenciana i un 51,79% a les UCI. Aquesta última dada només la supera La Rioja.

Seté país del món amb més immunitzats

Sobre la campanya de vacunació, hi ha més de 2,3 milions de dosis administrades, 87.000 més que fa 24 hores. La xifra d'immunitzats arriba ja a les 943.278 persones. Espanya és el seté país amb més immunitzats.

La secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha remarcat la importància que la vacuna arribe a tots els racons del món perquè estem davant d'una pandèmia. Calzón ha recordat que l'edat és el "principal factor de risc" i per això els majors són un grup prioritari de vacunació. Ha afegit que hi ha un grup d'experts treballant per a tractar de definir amb equanimitat l'ordre de la vacunació. El responsable sanitari ha recordat que no es pot vacunar tothom al mateix temps i cal prioritzar.

I a preguntes dels periodistes, Calzón també ha deixat clar que encara no està prevista la vacunació dels membres del govern.

També et pot interessar

stats