El SIMAP presenta una reclamació a Sanitat contra els recurs a l’autoconcert per a reduir les llistes d’espera

El sindicat de metges i metgesses de la sanitat pública reclama l’augment de les plantilles en lloc d’incentius a la productivitat.

El sindicat de metges i metgesses de la sanitat pública reclama l’augment de les plantilles en lloc d’incentius a la productivitat
El sindicat de metges i metgesses de la sanitat pública reclama l’augment de les plantilles en lloc d’incentius a la productivitat / Generalitat Valenciana

Ineficaç i arbitrari. Així qualifica el Sindicat de Metges i Professionals de la Sanitat Pública (SIMAP-PAS) el sistema d’autoconcerts per a reduir les llistes d’espera a la Comunitat Valenciana.

El sindicat ha presentat aquest dimecres una reclamació a la Conselleria de Sanitat contra l’acord, contra la modificació del qual protesten metges i infermers, i ha derivat en la suspensió de desenes d’intervencions.

El SIMAP considera que s’ha pervertit el sentit inicial d’aquest mecanisme d’excepció. Segons l’organització, els autoconcerts no han de "resoldre" les llistes de espera, sinó evitar que se’n produïsquen. No obstant això, se n’ha normalitzat l’aplicació en processos de patologia comuna que en realitat haurien de processar els serveis sanitaris, si estigueren ben dimensionats. 

Segons el sindicat, la solució a les llistes d’espera exigeix la contractació de professionals, tal com indica la norma vigent, i no mitjançant incentius de productivitat a les plantilles actuals. El SIMAP critica un ús poc equilibrat dels autoconcerts, que fa que hi haja professionals que no s’hi adherisquen mentre que altres pateixen una sobrecàrrega de treball sense remuneració. 

A més, entén que el model entrebanca la reivindicació per la millora de les retribucions dels professionals de la medicina, que segons el sindicat es troben entre les més baixes d’Europa.

També et pot interessar

stats