Silenci administratiu i peixos morts a l'espera del tancament de la depuradora de Pinedo

Indignació entre el veïnat per la falta d'informació 24 dies després de l'orde d'execució de la sentència de clausura de les instal·lacions.

Pinedo, aquest matí

"No es poden cometre ja més anomalies. Hi ha un silenci total per part de l'Ajuntament, per part de la Generalitat, per part del mateix poder judicial. Per als veïns és molt desconcertant".

És el lament de Jaume Chornet, el portaveu del veïnat de Pinedo 24 dies després del requeriment judicial que obliga a tancar la depuradora de la pedania valenciana. Assegura que encara estan a l'espera d'alguna resposta per part de les institucions per a informar-los del procés.

A les acaballes de novembre, la plataforma veïnal va ordenar l'execució de la sentència que, dos anys abans, avalava el tancament de les instal·lacions per les molèsties de la depuradora.

Chornet a traslladat a Les notícies del matí la preocupació i indignació del veïnat per la dilació que acumula el procés i que considera un greuge comparatiu. 

"Veiem que el poder públic té una força desmesurada respecte del ciutadà de peu. En sentim literalment ignorats i esclafats per la justícia", ha explicat durant l'entrevista. 

A l'espera que es concrete el futur sobre les instal·lacions de depuració d'aigües, les molèsties continuen. En la nit de dimarts, milers de peixos morts aparegueren surant en les aigües d'un dels canals d'aigua que connecta amb les instal·lacions. Un dels problemes que, cíclicament, denuncien els veïns.

També et pot interessar

stats