Signen el calendari d’obres dels centres escolars de la Torre del Pla

Les actuacions començaran al principi de l’any que ve.

Responsables de la conselleria d’Educació i Ajuntament d’Elx
Responsables de la conselleria d’Educació i Ajuntament d’Elx / Ajuntament d'Elx

Després de més de dos dècades s’han desbloquejat les actuacions pendents als centres educatius de la pedania il·licitana de Torre del Pla. La conselleria d’Educació i Ajuntament d’Elx han fixat un calendari d’actuacions per la renovació integral del col·legi La Pau i la rehabilitació de la façana de l’institut de secundària. En els dos casos, les actuacions començaran al principi de l’any que ve.

El que fa 20 anys era un projecte d’ampliació, s’ha convertit ara en l’enderrocament integral i la construcció d’un nou centre per al CEIP La Pau de la Torre del Pla. Els pares i mares havien reivindicat la necessitat d’ampliar el centre, però el temps ha anat passant sense que arribara la solució i el col·legi ha complit la seua vida útil.

L’Ajuntament ja ha condicionat el terreny per a instal·lar aules prefabricades, de manera que en les vacances de Nadal els alumnes podran mudar-se i s’iniciarà l’enderroc del CEIP. La Conselleria ha previst un termini d’execució de quinze a divuit mesos pel que, si tot va bé, el centre estarà operatiu per començar el curs 2022-2023.

El calendari d’actuacions que ha signat la conselleria d’Educació amb la regidoria homònima inclou la rehabilitació de la façana de l’institut de secundària. En este cas, el problema que arrossega el centre és una deficiència de construcció que provoca el despreniment de la façana amb el consegüent risc per a l’alumnat.

La restauració va quedar a mitges l’any passat per la fallida de l’empresa adjudicatària de les obres. Ara el projecte s’ha ampliat a tota la façana i ha passat de comptar amb un pressupost de 200.000 euros a un de més de 400.000. Al llarg de l’estiu es retirarà la bastida per garantir la seguretat dels alumnes en el seu retorn a les aules. Les obres estaran acabades en el curs 2020-2021.

En total, Educació invertirà mes de 16 milions d’euros en les dues actuacions i la construcció de l’IES Vicente Verdú d’Elx, que és imminent.

També et pot interessar

stats