Shakira i Carlos Vives neguen que plagiaren la lletra de ‘La bicicleta’

La cantant colombiana ha dit que la cançó és "un homenatge" a la seua terra.

Shakira i Carlos Vives a l'arribada al jutjat mercantil número 12 de Madrid. Luca Piergiovanni (Efe)
Shakira i Carlos Vives a l'arribada al jutjat mercantil número 12 de Madrid. Luca Piergiovanni (Efe)

Els cantants colombians Shakira i Carlos Vives han negat que plagiaren la cançó ‘La bicicleta’ al compositor cubà Liván Castellano Valdés, qui ha demandat els artistes i el també compositor Andrés Eduardo Castro.

El jutjat mercantil número 12 de Madrid ha iniciat aquest dimecres la vista de la demanda, on Shakira ha defensat que la cançó és "un homenatge" a la seua terra en què ella va aportar part de la lletra. L’artista ha explicat que el tema li va arribar a través de la discogràfica Sony amb la maqueta de Carlos Vives, amb qui tenia ganes de treballar i que en un primer moment es deia ‘Vallenato desesperado’. 

Per a mostrar els seus arguments, Shakira ha arribat fins i tot a cantar la tornada de la cançó i a acompanyar-la amb les palmes davant el jutge.

Carlos Vives també ha negat el plagi, s'ha proclamat com "el pare de la música moderna colombiana" i ha recordat que a Espanya el van batejar com "el rei del vallenato".

Per la seua banda, Liván Castellano ha mantingut que els demandats van plagiar la seua cançó. "En 2016 estava a la platja amb la meua filla i em va dir: eres tu pare, perquè pensava que era la meua cançó i vaig veure que la cantava Shakira", ha afirmat. 

El demandant reclama els drets d'autor de ‘La bicicleta’, el Grammy Latino a Millor Cançó en 2016 i el que ha venut en el món més de 210.000 còpies, en al·legar que és un plagi del seu tema ‘Yo te quiero tanto', de 1997.

També et pot interessar

stats