Setze joves amb discapacitat intel·lectual estudien a la Universitat d’Alacant

Participen en el programa de formació Unidiversitat, que impulsa des de fa tres anys la Fundació ONCE.

Promoció del curs 2019 del programa Unidiversidat
Promoció del curs 2019 del programa Unidiversidat / ONCE

Setze joves amb discapacitat intel·lectual s’estan formant aquest curs acadèmic a la Universitat d’Alacant. Participen en el programa Unidiversitat, que busca donar-los l’oportunitat de rebre una formació universitària i fomentar la seua inserció laboral.

Es tracta de la tercera edició d’aquest projecte que impulsa la Fundació ONCE i que compta amb el suport del Fons Social Europeu. Per a participar en el programa, els xics i xiques han de tindre entre 18 i 30 anys, comptar amb el certificat de garantia juvenil i presentar algun grau de discapacitat intel·lectual.

“Es tracta de donar oportunitats als joves que més dificultats tenen en el sistema educatiu, i que més prompte els expulsa”, ha explicat Isabel Martínez Lozano, directora de Programes amb Universitats i Promoció del Talent Jove de la Fundació ONCE.

Aquestes iniciatives ja es duen a terme en països com ara Finlàndia, el Canadà o els Estats Units, van arribar a Espanya ara fa tres anys i s’han estés a 23 universitats. Fins al moment, s’hi han format un miler de xics i xiques.

També et pot interessar

stats