Cada cap de setmana unes 600.000 persones entren o ixen dels 16 municipis tancats perimetralment

El confinament d’aquests municipis busca acabar amb el 40% de la mobilitat que es produïx cada dissabte i diumenge a la Comunitat Valenciana.

Un camió circula per una carretera de l'Horta en una imatge d'arxiu
Un camió circula per una carretera de l'Horta en una imatge d'arxiu / Efe

La interacció social i, per tant, la mobilitat de la població, és una de les principals preocupacions de les autoritats sanitàries valencianes en un moment en què la corba de contagis marca rècords europeus.

Limitar aquests dos factors explica el tancament perimetral durant els caps de setmana dels 16 municipis més grans de la Comunitat Valenciana. La Generalitat busca frenar les cadenes de transmissió en les àrees amb una major densitat de població; en aquests 16 municipis viuen 2,3 milions de persones, el 46 % de tota la població de la Comunitat Valenciana.

Posicionament dels telèfons mòbils

Cada cap de setmana unes 600.000 persones entren o ixen d’algun d’aquests municipis. Això és deduïx de l’estudi de mobilitat quotidiana de la població a partir del posicionament dels telèfons mòbils que l’INE ha estat recopilant des de juny a desembre.

Analitzant el que ha passat durant els caps de setmana de novembre, s’observa que cada dia (cada dissabte i cada diumenge) unes 165.000 persones, de mitjana, ixen d’algun dels 16 municipis valencians tancats. Durant el mateix període, unes 127.000 persones, també de mitjana, entren en algun d’aquests 16 municipis.

Sumant el dos paràmetres, tenim que cada dissabte i cada diumenge unes 292.000 persones entren o ixen d’aquests municipis, és a dir, que durant tot el cap de setmana registren uns 584.000 moviments en els dos sentits.

Tenint en compte que, segons el mateix estudi de l’INE, cada dia festiu uns 720.000 valencians i valencianes es mouen de les seues àrees de residència, el tancament perimetral dels 16 municipis més grans busca acabar amb el 40% de la mobilitat que es produeix cada cap de setmana al País Valencià. Una altra cosa serà el grau de compliment de les restriccions per part de la població.

Aquest gràfic mostra la radiografia epidemiològica d’aquests municipis, justament abans de quedar temporalment confinats.

També et pot interessar

stats