El primer cap de setmana de tancament perimetral dels grans nuclis urbans ja suma 2.800 sancions

La mobilitat s'ha reduït un 50% a les ciutats tancades perimetralment aquest cap de setmana.

Control de la Policia Nacional situat a un dels punts d'entrada de la ciutat de València
Control de la Policia Nacional situat a un dels punts d'entrada de la ciutat de València / Efe

En les primeres 48 hores de tancament perimetral dels grans nuclis urbans les forces i cossos de seguretat de l'Estat han realitzat un total de 2.749 denúncies per incompliment de restriccions de mobilitat o les mesures anti-Covid, segons la informació recollida fins a les 12:30 h d'aquest diumenge.

La Policia Nacional ha actuat en 2.530 d'aquestes incidències, que han tingut lloc fonamentalment entre divendres i dissabte per tot el territori valencià.

De les 165 actes signades per la Policia de la Generalitat per incompliment de la normativa anti-Covid, 116 han sigut per botar-se el tancament perimetral de les poblacions amb més de 50.000 habitants. A més, 2.273 vehicles i 1.265 persones han sigut identificades i s'han produït 507 advertiments. També s'ha procedit a la inspecció de 117 establiments, 3 dels quals han sigut sancionats.

Els dispositius de la Policia Local de les setze ciutats perpetrades han alçat 1.206 actes des de divendres, han sancionat un total de 30 establiments per incompliment de les restriccions sanitàries i han rebut 207 denúncies de reunions no permeses.

Per la seua banda, la Guàrdia Civil, que ha controlat els accessos a les ciutats i ha fet tasques informatives i dissuasives a les carreteres, ha interposat 80 sancions aquest divendres i 139 dissabte.

Els cossos de seguretat, amb un dispositiu de més de 10.000 agents desplegats en controls per tota la Comunitat Valenciana, han informat aquest diumenge a la delegada de govern, Gloria Calero, que la situació és "d'absoluta normalitat" de les últimes hores. També han destacat la col·laboració ciutadana i el "bon resultat" de les actuacions dissuasives.

La mobilitat s'ha reduït un 50% a les ciutats confinades

Per tal de fer balanç sobre les mesures imposades per a aquest cap de setmana, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió al Centre d'Emergències de la Generalitat a l'Eliana. A la trobada han assistit també el conseller de Política Territorial, Arcadi España, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la delegada del govern.

Així, Puig ha informat que la mobilitat s'ha reduït un 50% a les ciutats tancades perimetralment, tant en el transport per carretera com per ferrocarril aquest cap de setmana. Una dada que, assegura, és indicativa del compliment de les restriccions. Per aquest motiu, el cap del Consell ha remarcat "l'extraordinària responsabilitat de la ciutadania". També ha agraït a la població el compliment de la normativa, que té com a objectiu "reduir la mobilitat per a reduir els contactes" i aplanar així la corba de contagis de coronavirus. De la mateixa manera, el president ha destacat el treball de coordinació entre les forces de seguretat i els ajuntaments.

També et pot interessar

stats