El cap de setmana deixa 6.696 contagis i la pressió hospitalària en màxims de l'anterior onada

Actualment, hi ha 717 persones ingressades, 109 d'elles a les unitats de cures intensives

Sanitaris duen a terme tests massius de PCR
Imatge d'arxiu d'una sanitària fent una prova PCR / À Punt NTC

L’avanç de la cinquena onada a la Comunitat Valenciana no s’atura. Des de divendres, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha detectat 6.696 nous casos positius de covid. Per tant, aquest és el cap de setmana que més contagis s’han detectat des del dilluns 9 d’agost, que se’n notificaren 4.139.

A més, la mitjana mòbil setmanal ha pujat fins als 2.263,86 casos, uns nivells que no es registraven des del 4 d’agost, quan la mitjana a set dies era de 2.227 casos. El nombre de casos actius actualment també se situa en nivells de principi d’agost, concretament del dia 11, ja que en són 22.244, mentre que aquell dia n’eren 21.818.

La situació als hospitals no és millor, ja que la pressió hospitalària està a punt de sobrepassar els pics màxims de la passada onada, que es produïren també a la primeria d’agost. Ara com ara hi ha 717 persones ingressades als hospitals valencians per covid, 14 menys que el 2 d’agost, quan la quarta onada va arribar al seu màxim de 731 ingressos. A més, són 154 més que el divendres passat.

Les unitats de cures intensives, en canvi, estan encara més prop d’arribar al rècord de la quarta onada, que va ser de 115 ingressos el 9 d’agost. Aquest dilluns hi ha 109 pacients amb covid a les UCI. Això significa que durant el cap de setmana han hagut d'ingressar-hi setze persones.

Sanitat ha informat també d'onze noves defuncions de persones d’entre 64 i 100 anys que fan pujar la mitjana mòbil setmanal fins als 6,43 decessos. Així doncs, el total de defuncions des que va començar la pandèmia és de 7.984.

El cap de setmana ha deixat dos nous brots que afecten deu persones o més: un a València d’origen laboral i un altre a Elx originat en l’àmbit educatiu. Ambdós tenen deu casos associats.

També et pot interessar

stats