El cap de setmana deixa 40 ingressos més i els contagis freguen els 20.000, en sumar-se'n 393 de nous

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública confirma tres morts més i 18 nous brots, localitzats en 14 poblacions.

Aquest dilluns es notifiquen 18 nous brots al territori valencià
Aquest dilluns es notifiquen 18 nous brots al territori valencià / Susanna Sáez (Efe)

El cap de setmana deixa a la Comunitat Valenciana 40 hospitalitzacions més de pacients amb coronavirus i quasi 400 nous contagis, a més de tres noves víctimes mortals. D’aquesta manera ja hi ha 3.968 casos actius de coronavirus al territori valencià, 338 dels quals requereixen hospitalització, i la xifra de positius des que es va iniciar la pandèmia frega els 20.000.

Els nous contagis són quasi cent menys que els notificats el passat dissabte, últim dia en què es va donar un balanç diari, i 64 menys que el passat divendres. A pesar d’aquest descens, quinze dies abans de començar el curs escolar, les noves infeccions són un 235% superiors a les diagnosticades fa sols un més, ja que el 21 de juliol la Conselleria de Sanitat Universal confirmava 117 nous contagis.

Moltes d’aquestes noves infeccions es localitzen en els 18 brots identificats. A diferència de les últimes setmanes, quan València i l'àrea metropolitana concentrava un nombre important de focus, després del cap de setmana s’ha evidenciat que el virus s’expandeix per les comarques del centre i el sud de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, a pesar dels cinc brots del cap i casal –amb 17 afectats en conjunt–, municipis com Sollana, Picassent, Venta del Moro, Sagunt i Bétera són alguns dels que tenen focus de contagis de coronavirus, a més de Canals, que acull el brot més nombrós, amb deu persones i d'origen social. De fet, en aquest municipi hi ha vint casos actius, corresponents a dos brots, segons ha confirmat l’alcaldessa a À Punt.

Els encontres, darrere d'onze brots

Les reunions entre familiars i amics continuen estant darrere d’onze dels díhuit brots confirmats aquest dilluns. Almoradí, Villena, Muro d’Alcoi, Los Montesinos i Alacant són altres municipis de les comarques del sud que tenen brots, mentre que Castelló de la Plana i Morella presenten un brot cadascun.

En les últimes 48 hores les comarques del nord sumen 17 nous contagis, 97 les del sud i 279 les del centre. De manera que a hores d’ara hi ha 3.968 casos actius a la Comunitat Valenciana, un 13,96% del total de positius, que ja frega la xifra de 20.000 (19.998).

Els contagis també continuen creixent a les residències de persones majors: cinc usuaris i quatre treballadors més s’hi han contagiat. Així i tot, la xifra de residències amb casos actius queda estable en 33, encara que la Conselleria de Sanitat Universal apunta que el 77% de les residències d’ancians amb algun cas actiu tenen només una única persona infectada. No continua igual d’estable, en canvi, el cas de les defuncions, ja que una de les tres notificades aquest dilluns és d’un resident. En total, la pandèmia s’ha cobrat 1.498 víctimes a la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, també repunten les hospitalitzacions. Si divendres hi havia ingressats 338 pacients amb Covid-19, actualment n'hi ha 338, fet que suposa un increment superior al 13% en un únic cap de setmana. L’augment és molt més preocupant si s’atén a les xifres de fa un mes: des del 24 de juliol ha crescut un 382%.

També les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals valencians presenten quatre pacients més que el passat divendres, acullen 36 ingressos (23 els centres hospitalaris de les comarques del centre, 10 les del sud i 15 Castelló). Aquesta xifra és significativament superior a la de fa un mes, quan només hi havia set pacients greus a l'UCI.

La Comunitat Valenciana ha fet 534.121 proves diagnòstiques PCR des que va començar la pandèmia. La setmana del 14 al 20 d’agost van augmentar un 9%, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

També et pot interessar

stats