Aquesta setmana comença la vacunació a majors de huitanta anys i grans dependents

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu emprar 57.600 dosis.

La vacuna de Moderna contra la Covid-19
La vacuna de Moderna contra la Covid-19 / CJ Gunther (Efe)

Els centres de salut comencen aquesta setmana a vacunar els majors de huitanta anys i els grans dependents menors de 55 (persones amb necessitat d'intenses mesures de suport i que viuen a les seues cases). I per a concretar aquesta nova fase de la vacunació, la Conselleria de Sanitat estima que necessitarà aproximadament 42.000 dosis de la vacuna de Pfizer (per als dos col·lectius) i 15.600 dosis de la d'AstraZeneca per als grans dependents d'entre 18 i 55 anys, segons ha explicat en un comunicat.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va exposar la setmana passada que el criteri de vacunació a partir d'ara seria per edat. I va detallar que la prioritat, abans d'iniciar aquest nou procés per edat era vacunar els majors de huitanta anys. La intenció del Ministeri de Sanitat és que a finals de març estiguen vacunats el 80% dels majors de huitanta anys.

Salut Pública ha enviat instruccions a tots els departaments de salut amb el procediment a seguir en la vacunació d'aquests dos grups de població, i els llistats dels pacients, segons ha ampliat la conselleria.

D'altra banda, aquesta setmana es concretarà l'administració de la segona dosi de vacunes en residències a aquelles persones que van ser vacunades de la primera dosi en la setmana de l'1 al 7 de febrer. I en aquests mateixos centres es vacunarà de la primera dosi qui no va poder vacunar-se en les fases anteriors, bé perquè patien infecció activa o per ser nous ingressos al centre de majors. També rebran la segona dosi durant aquests dies els sanitaris que reberen la primera vacuna durant la setmana de l'1 al 7 de febrer.

També et pot interessar

stats