Setembre arranca amb alerta per pluges durant el cap de setmana a la Comunitat Valenciana

L’inici del mes arriba amb un ambient tardorenc a causa de la nuvolositat i temperatures per davall del que és habitual en aquesta època

Les primeres jornades de la tardor seran humides
El primer cap de setmana de setembre arriba amb pluges / À Punt NTC

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha alertat aquest dimecres sobre el risc de pluges en la Comunitat Valenciana durant el cap de setmana, que es prolongarà fins i tot dilluns. Divendres serà una jornada de transició, coincidint amb l’inici de setembre, amb un ambient tardorenc a causa de la nuvolositat i temperatures per davall del que és habitual en aquesta època.

L'avís arriba després que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat de la formació d'una DANA amb “impacte notable”, que generarà un episodi de precipitacions persistents i generalitzades en tot el territori, llevat de les Canàries. José Luis Camacho, portaveu d’Aemet, ha aclarit que no és un front “que agrane la Península”, sinó una depressió aïllada en nivells alts, que es quedarà afectant-nos durant diversos dies”.

Encara que existeix una incertesa elevada sobre les zones on plourà amb més abundància, segons es detalla en un avís especial d’Aemet, les precipitacions de dissabte afectaran pràcticament tota la Península i les Balears. La inestabilitat més gran podria desplaçar-se a zones del Mediterrani, on bufarà un vent intens de llevant amb humitat marítima que afavorirà precipitacions abundants.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Emergències seguirà l'evolució d'aquest episodi permanentment. Davant d'aquesta previsió, s'ha recomanat als municipis i organismes competents en la gestió de les emergències que es mantinguen alerta per a activar amb antelació el protocol d'actuació i establir mesures preventives.

També et pot interessar

stats