Els set tripulants d’un dels vaixells confinats al port de València tenen la variant índia

Els dos treballadors ingressats evolucionen bé i continuaran rebent el tractament previst inicialment, abans de saber-se quina variant era

Vaixell mercant on treballa la tripulació que presenta la variant índia del coronavirus
Vaixell mercant on treballa la tripulació que presenta la variant índia del coronavirus / Raquel Segura (Efe)

Sanitat Exterior ha confirmat que la variant índia és la que ha originat el brot de coronavirus que afecta els set tripulants d'un dels dos vaixells confinats al port de València que havien donat positiu en Covid-19, mentre que a l'altre vaixell, on hi havia sis casos i ara se'n sumen tres més, correspon a la variant britànica.

Així ho han indicat fonts de la delegació del govern a la Comunitat Valenciana, que han explicat que la variant índia s'ha confirmat al vaixell Skiathos I, de la naviliera Marfret, i el cep britànic al Maersk UTAH, de la companyia Maersk.

Des de Sanitat Exterior assenyalen que el fet de presentar aquesta variant de coronavirus, que està causant nombrosos contagis a l’Índia, no implica cap tractament diferent del que fins ara estan rebent els contagiats, el previst inicialment. 

Les mateixes fonts han precisat que quan passen tres dies seguits sense que la tripulació presente símptomes, es procedirà una altra vegada a una desinfecció total dels vaixells per a eliminar qualsevol rastre del virus.

Els dos tripulants que estan ingressats “de manera preventiva” en centres hospitalaris de València es recuperen favorablement, segons han confirmat les mateixes fonts. La resta de la tripulació de l'Skiathos I, que està confinada al vaixell atracat al port, continua sense símptomes, a l’espera de completar el període d’aïllament. 

Els dos vaixells romanen confinats al port de València des del passat 1 de maig, després de comunicar els seus responsables que alguns dels seus mariners presentaven símptomes compatibles amb la Covid-19. Inicialment, es van confirmar tretze casos positius (set a l'Skiathos I i sis al Maersk), si bé l'última actualització els eleva a setze (set a l'Skiathos I i nou al Maersk).

També et pot interessar

stats