Set pacients aïllats per sospita de coronavirus a Màlaga, Ciudad Real i les Illes Canàries

Dos ciutadans alemanys van tindre contacte amb un portador del virus abans de viatjar a la Gomera.

Imatge d'arxiu del Hospital Regional de Màlaga
Imatge d'arxiu del Hospital Regional de Màlaga / Europa Press

La Sanitat canària ha aïllat a l'Hospital de la Gomera, per recomanació del govern d'Alemanya, dos ciutadans d'aquest país que van tindre contacte abans de viatjar a l'illa amb un portador del coronavirus causant del brot de pneumònia a la Xina. D'acord amb els protocols, s'ha fet una primera revisió mèdica a aquestes persones i a altres tres amb les quals compartien grup a l'illa, que de moment no presenten cap símptoma.

Així mateix, aquest matí un pacient sospitós d'haver contret el coronavirus està ingressat en aïllament a l'Hospital Regional de Màlaga, segons han informat des de la Conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia. L'home és un empresari que va estar a la Xina per viatge de negocis i es va presentar al centre hospitalari amb febre, per la qual cosa es va activar el protocol d'aïllament com a mesura de prevenció.

A última hora d'aquest dijous, la Conselleria de Sanitat del Govern de Castella-la Manxa ha activat el protocol i investiga un possible cas de coronavirus a un pacient que ha ingressat a l'Hospital General Universitari de Ciudad Real.

El coronavirus, amb l'epicentre a la ciutat xinesa de Wuhan, ha causat ja 170 morts i s'ha estés per 19 països.

També et pot interessar

stats