Set opcions per a substituir l’avinguda de Joan Carles I a Pedreguer

El veïnat podrà escollir entre noms que va proposar la ciutadania en una primera fase participativa.

Imatge aèria del poble de Pedreguer, que aquest diumenge obri les votacions per a escollir el nou nom de l'avinguda abans dedicada al rei emèrit

El veïnat de Pedreguer (Marina Alta) podrà escollir, a partir d’aquest diumenge, amb quin nom designar la que fins ara era avinguda de Joan Carles I. Veïns i veïnes votaran a través d’internet entre els set noms que va proposar la ciutadania el passat mes d’octubre, quan es va obrir el procés de participació després de retirar-li el carrer al monarca.

Els votants podran escollir entre noms que al·ludeixen a les dones, els drets humans o topònims del poble. Així, des de diumenge i fins a finals de mes, el veïnat major de 16 anys i empadronat en aquest municipi de la Marina Alta, podrà escollir dues de les opcions proposades per orde de preferència. L’Ajuntament s’ha compromés que el resultat de la votació siga vinculant.

Les opcions que es poden escollir són la d’avinguda de les Barxeres, del Feminisme, de les Dones Valentes, de la Igualtat, del País Valencià, Escaletes o de la Sella. Tots aquests noms s’han triat entre els 51 proposats pel veïnat a l’octubre, segons han detallat des del consistori.

L’Ajuntament de Pedreguer va aprovar el passat mes de juny canviar el nom a l’avinguda dedicada a Joan Carles I arran de les investigacions judicials obertes contra el rei emèrit.

També et pot interessar

stats